Search

Zomertrend: Brood van de barbecue

Het is zomer en dat betekent dat de barbecue weer aan kan! De thuisbarbecue wordt steeds professioneler: de vraag en kennis naar nieuwe en gezondere bereidingswijzen op de barbecue neemt toe. De BBQ-trends die we zien gaan verder dan stukken vlees en groente op de grill. We nemen je mee in de trend van nu: bakkerijproducten op de barbecue.
Turkse-pide_1200x750

Brood van de barbecue

Op de barbecue, en zeker in een kamado grill, kunnen jouw klanten heel gemakkelijk brood (af)bakken. Het brood wordt extra knapperig en krijgt een lekker rokerig smaakje.

Er is een scala aan broodproducten die uitstekend te bereiden zijn op de barbecue: van het afbakken van mediterrane pistolets en het samenstellen van kleurrijke burgers tot het maken van eigen (pluk)brood of focaccia… Of gaan jouw klanten voor het klassieke stokbrood? Maak hem net wat specialer door vóór het afbakken inkepingen te maken en deze in te smeren met kruidenboter of pesto.

Met brood op de barbecue kun je alle kanten op!

Smaakvol-stokbrood_1200x750

Banketapplicaties klaar, roosteren maar!

Wist je dat banketapplicaties op de barbecue in opkomst zijn? Zo is taart op de barbecue gemakkelijk te bakken met een gietijzeren pan of aluminium bakje. Denk bijvoorbeeld aan een Tarte Tatin met perzik in aluminium bakje verkopen. Deze taart is op de hete barbecue in een mum van tijd klaar. Of wat dacht je van deze frisse BBQ Cakejes Citroen-Limoen-Maanzaad? Lekker als dessert, maar ook als tussendoortje!

Inspiratierecepten voor de barbecue

Op zoek naar meer applicaties voor op de barbecue? Doe inspiratie op met een van deze recepten, zoals: BreekbroodTurkse Pide met groenten, Smaakvol krokant bruin stokbrood of een lekker knapperig spelt breekbaguette.