Search

Week van de cake 2022

Bakkers Vlaanderen organiseert van 15 tot en met 23 oktober de vierde editie van ‘De Week van de Ambachtelijke Bakker’. Na koffiekoeken en amandelen, staat dit jaar de week in het teken van de cake. Honderden ambachtelijke bakkers in Vlaanderen verwennen dan hun klanten met zowel traditionele als nieuwe cakecreaties en velen van hen hebben winkelacties op touw gezet.
Week-van-de-Cake_1200x750-1200x750

Cake is een veelgebruikt product bij ambachtelijke bakkers en wint aan populariteit onder consumenten. Dat komt door de vele creatieve mogelijkheden met het product. Vandaag de dag heb je tientallen varianten van cake. Denk aan roombotercake, amandelcake, hazelnootcake, limoencake, vanillecake, kersencake, rumcake, cranberrycake, ananascake, en ga zo maar door!

Vanuit Sonneveld inspireren we de deelnemende bakkerijen met een drietal recepten, namelijk: Appel Karamel Hazelnoot PlaatcakeChocoladecake Extra Dark en friszoete Duo Cake. Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk al onze cakerecepten!

Een initiatief van Bakkers Vlaanderen

De “Week van de Cake” is een initiatief van Bakkers Vlaanderen, de Vlaamse bakkerijfederatie. Al voor het vierde jaar wordt de ‘De Week van de Ambachtelijke Bakker’ georganiseerd, met dit jaar cake als thema. In de “Week van de Cake” tonen de ambachtelijke bakkers hun liefde voor het vak en de producten die ze creëren. De deelnemende bakkerijen zijn te herkennen aan de poster met de foto van een cake op een zilveren presentatieschotel.

Week-van-de-Cake2_1200x750