Chocoladecake Extra Dark

Bekijk het recept voor Chocoladecake Extra Dark met CREDI CAKE CHOCO EXTRA DARK.

Ingrediëntenlijst

Krokante bodems

Cakebeslag Extra Dark

  • 5000 g - 100% CREDI CAKE CHOCO EXTRA DARK
  • 1750 g - 35% Ei
  • 1500 g - 30% Olie
  • 1125 g - 22,5% Water ong.

Recept werkwijze

Voorbereiden - Krokante bodems:
Meng alle ingrediënten tot een homogeen deeg. Maak voor een betere verwerking het kanodeeg minimaal een dag van tevoren aan en bewaar het op een koele plek.

Verwerken: Rol het deeg voor de krokante bodems uit tot 2.5 mm. uit en snijd deze in de vorm van de cake

Bakken: Bak de bodems ong. 9 minuten op 170°

Cakebeslag Extra Dark:
Meng alle ingrediënten ca. 2 minuten op lage snelheid en vervolgens ca. 3 minuten in de tweede versnelling.

Afwegen: ong. 350 gram in de bakvorm

Bakken: ong. 40 minuten op 160℃

Verwerken: Draai na voldoende afkoelen de bakvormen met de cakes om op de krokante bodems

Decoreren: Werk de cakes af naar eigen inzicht. Biedt de cakes aan als plaatcakes en snijd deze in de winkel in stukken naar wens van de klant

Extra informatie

Voor de cakes op de foto is een Silikomart Bubble gebruikt, maar u kunt hier natuurlijk ook andere bakvormen voor gebruiken