Search

Paastrends 2022: Speel in op diverse eetmomenten

Hoe speel jij als bakker in op Pasen? Dit jaar vraagt de consument vooral om meer keuze in het assortiment en let de consument op wat hij/zij eet. Dat biedt mogelijkheden voor nieuwe producten en meer verkoop. Een kans die je als ondernemer moet pakken. Lees verder in deze blog hoe jij Pasen 2022 in de bakkerij tot een succes kunt maken.
Citroencustardtaartsesam_Pasen_1200x750-1200x750

Broodjes bij het Paasontbijt

“Bij een paasontbijt mogen de verschillende broodjes en natuurlijk een overheerlijke paasstol niet ontbreken,” aldus Etienne Verhoef, Category manager Brood. “Een tafel vol diverse lekkere en mooie broodjes zijn onmisbaar bij het paasontbijt. Het staat niet alleen gezellig, maar is natuurlijk een goede start van wat er nog komen gaat. We zien dat met name spelt brood onverminderd populair is. Of het nu gaat om grootbrood of kleinbrood.”

Spelt_vloerbrood_1600x660

Paastoppers

De topper van Pasen is en blijft een paasstol, vindt Etienne. “Gemaakt met QS Boterstol en gevuld met de lekkerste Broer spijs. Voor een leuke twist op de klassieke paasstol hebben we ook wat Sonneveld-variaties in combinatie met Inverno of met volkoren. Of denk eens aan een wat zoeter brood, zoals een notenbrood met hazelnoten en rozijnen of een cranberrybrood.”

Daarnaast tippen we om met Pasen in te spelen op het thuis afbakken van brood. De keuken vult zich dan met de heerlijke geur van versgebakken brood, waar iedereen van geniet en lekkere trek van krijgt. Zorg wel dat je andere broodjes maakt dan wat de supermarkt al te bieden heeft, zoals een broodje met je eigen signatuur.

Andere eetmomenten

Het is natuurlijk helemaal slim om, naast brood voor het paasontbijt, in te spelen op gezamenlijke eetmomenten later op de dag. Denk hierbij aan lekkere banket applicaties voor bij de koffie of aan een opvallend breekbroodje bij de borrelplank. Maak bij voorkeur stukswerk, voor het gemak van de consument. Met speciale dagen zoals Pasen, horen smakelijke en luxere producten van de bakker erbij.

Door mini-banketapplicaties aan te bieden, met variaties in smaak en decoratie, bied je de consument een uitgebreid assortiment. Denk aan applicaties zoals kleine gebakjes, mini-viennoiserie in de vorm van mini-croissants, mini-koffiebroodjes of mini-pecan broodjes. Of maak bijvoorbeeld deze prachtige paasgebakjes. Speel in op de verschillende eetmomenten, zoals bij de koffie, als dessert en natuurlijk de gezellige paasbrunch!

Tip: Maak eens een zoete plank met mini’s voor bij de koffie!
Lees hier meer over het idee van Edwin Prins >> 

Extra aandacht voor afwerking

Tot slot willen we adviseren om extra aandacht te geven aan de afwerking van de producten. Decoreer de applicaties net iets luxer of opvallender dan normaal. Etienne Verhoef: “Klanten delen graag hun traktaties en momenten met vrienden en familie op social media. Door je applicatie net wat specialer te maken, spring je er als bakker tussenuit. Wanneer klanten je taggen in hun social media post, is het eigenlijk gratis publiciteit.”

Gezamenlijk dingen doen en samen eten maken (of afmaken) past in de tijdsgeest van nu. Geef bijvoorbeeld de decoratie los mee, zodat de consument thuis de finishing touches kan doen. Voor veel consumenten vergroot het (deels) zelf maken van hun paastoppers nóg meer de vers beleving.