Het voorjaar breekt weer aan! Een tijd waarin we weer gaan genieten van (hopelijk) veel zonnige lentedagen en langer wordende avonden. Een tijd van lange...
Lees meer >
Ontdek onze smaakmakers met Broer amandelspijs
In 101 jaar hebben we veel kennis en expertise opgedaan op het gebied van spijs. Er is geen dag voorbij gegaan zonder onze enorme passie voor amandelspijs en marsepein tot uiting te brengen. Mooie, rijke producten waarmee jij tal van applicaties kunt maken die niet meer weg te denken zijn uit de bakkerij. Continu zorgen wij ervoor jij de beste producten kunt bakken en dat wij jou daar zo goed mogelijk bij kunnen ondersteunen.
Amandelspijs is een veelzijdig product en goed te combineren met bijvoorbeeld geroosterde noten, gedroogde vruchten, kruiden en specerijen. Neem bijvoorbeeld de Najaarstulband Inverno, Amandel bitterkoekjes of Amarena cheesecake of Boterstol. Laat je inspireren door onze recepten met Broer Amandelspijs.
Actuele recepten met spijs
Koninklijke Amarant Bakkers: Een eeuw van ambacht en duurzaamheid
Bij Koninklijke Amarant Bakkers geloven ze dat duurzaamheid begint met echte actie. Al 100 jaar bakken ze met passie het lekkerste brood en zetten ze...
Lees meer >Met trots presenteren wij onze CO2-footprint tool!
Bij Sonneveld willen we actief bijdragen aan een duurzamere wereld. Omdat duurzaamheid een breed en veelzijdig begrip is, hebben we ons beleid opgebouwd in drie...
Lees meer >Hoe amandelen tot spijs worden verwerkt
Voor de productie van Broer Amandelspijzen worden hele amandelen aangeleverd op onze locatie in Waddinxveen. Op dat moment zijn ze al ontdaan van de bast en het bruine velletje. Na een zorgvuldige kwaliteitscontrole gaan de amandelen, bij een temperatuur van 80ºC, door een waterbad. Dit is nodig om het gewenste vochtgehalte voor verdere verwerking te bereiken. Daarnaast is deze stap belangrijk voor het doden van micro-organismen.
Met een rasp worden de amandelen verkleind en samen met de overige grondstoffen zoals suiker toegevoegd aan een menger. Vervolgens wordt de spijs op authentieke wijze met een granieten wals op de juiste grofheid gebracht.
Als het om een kant-en-klaar product gaat, wordt er in de na-menger eventueel nog een processtap toegevoegd en wordt de spijs kort nagemengd tot een homogeen geheel. De laatste stap is het inpakken van de spijs in de gewenste verpakking. Lees meer over het hele proces van ‘Van vrucht tot spijs’.