Witte Chocolade-Aardbeien-Schuimgebak

Witte Chocolade-Aardbeien-Schuimgebak op basis van Credi Biscuit, Credi Fond Neutral en CREDI Compound Strawberry.

Ingrediëntenlijst

Rolbeslag:

Witte Chocolade Bavaroise:

  • 100 g CREDI FOND NEUTRAL
  • 125 g Warm water
  • 500 g Lobbige slagroom
  • 100 g Witte chocolade druppels

Aardbeien Bavaroise:

Kookschuim:

  • 80 g Eiwit
  • 60 g Suiker
  • 60 g Water
  • 180 g Suiker

Recept werkwijze

Beide grondstoffen voor rolbeslag mengen in een machinebekken. Ca. 8-10 minuten opkloppen in de hoogste versnelling en ca. 2 minuten na draaien in laagste versnelling.

Maak rolbeslag met een trekbak. Dikte ca. 4 mm. Uitkomst 4 plakken van 60 x 40 cm (ca. 475 gram).

Bakken: ca. 8 minuten op 225°C.

Prepareer 2 grote driehoekige bûchevormen, bedek de schuine zijden aan de binnenkant met rolbeslag.

Maak de witte chocoladebavaroise aan, meng eerst de Credi Fond Neutral met het warme water en meng dit vervolgens met de overige ingrediënten.

Verdeel de witte chocoladebavaroise over de 2 geprepareerde driehoekige bûchevormen, sluit de bavaroise halfweg in de vorm af met banen rolbeslag (zie foto).

Maak de aardbeienbavaroise aan, meng eerst de Credi Fond Neutral met het warme water en meng dit vervolgens met de overige ingrediënten.

Verdeel de Aardbeien bavaroise over de twee al gedeeltelijk gevulde driehoekige buche vormen, sluit beide vormen af met banen rolbeslag en vries ze in.

Maak kookschuim:
Meng met de planeetmenger en garde 80 gram eiwit met 60 gram suiker in de eerste versnelling. Kook daarnaast 60 gram water en 180 gram suiker tot 120°C. Giet dit geleidelijk bij de eiwitmassa in de planeetmenger en klop dit tot een stevig eiwitschuim.

Haal de bevroren bûches uit de vriezer en los ze. Doop ze voor de helft in de kookschuim en brand ze af.

Snijden in de gewenste grootte. Eventuele verdere afwerking en decoratie naar eigen inzicht.