Stokbrood (VITASON SPELT)

Bekijk het recept voor Stokbrood met VITASON SPELT (100%) en QS CROUSTILLANT.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • 2000 g - 20% Speltvlokken
  • 2000 g - 20% Speltmeel

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg

Deegtemperatuur: ong. 26℃

Weeg deegstukken af van 350 gram. Maak de deegstukken vast wat langer

Deegrust: ong. 25 minuten laten rusten

Maak de deegstukken lang, eventueel op artisanale wijze, en leg de deegstukken op een tapijt

Narijs: ong. 60 minuten in de rijskast op 30℃ en 80% vocht. Insnijden voordat de deegstukken de oven in gaan

Bakken: ong. 25 minuten op 230℃ met stoom. Laatste 5 minuten stoomkleppen open

Variatiemogelijkheden

Het vormen en langmaken kan op creatieve wijze bijvoorbeeld op de artisanale wijze met speltmeel