Maisbroodje Freeze

Bekijk het recept voor Maisbroodje Freeze met CREATIONS MAIZE, QS CROUSTILLANT en PROSON FREEZE.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • Maisgries

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg

Deegtemperatuur: ong. 26℃

Afwegen: Deegstukken afwegen van 1800-2000 gram

Bolrijs: ong. 10 minuten

Deegstukken alleen verdelen, niet opbollen. Vervolgens decoreren met maisgries en op diepvriesplaten leggen (eventueel met bakpapier)

Vries de deegstukken in. Werk steeds volgens het FIFO-principe

Ontdooien: deegstukken naar behoefte uit de diepvries halen en op gesmeerde bakplaten leggen

Narijs: Deegstukken voldoende laten ontdooien en daarna laten rijzen in de rijskast voor ong. 60-90 minuten op 30℃ en 80% vocht. De deegstukken moeten hetzelfde volume hebben als bij een normale rijs

Bakken: ong. 18 minuten op 240℃ met stoom. Laatste minuut de stoomkleppen open

Extra informatie

Deze broodjes zijn zeer geschikt om te vullen als broodje gezond of smos