Cocktail Cakejes

Cocktail Cakejes op basis van Credi Kapsel, Credi Sloffenmix, Credi Crème Authentique, Credi Fond Neutral, Credi Compound Citroen Limoen en Credi Compound Mango Passie.

Stuks
70

Ingrediëntenlijst

Rolbeslag:

Sloffendeeg:

Passievruchtencrème:

Passievruchtenbavaroise:

Tremperen:

  • Vanille Wodka

Meringue:

  • 160 g Kristalsuiker
  • 40 g Water
  • 100 g Eiwit
  • 35 g Poedersuiker

Recept werkwijze

Maak Rolbeslag:
Alle grondstoffen mengen in het machinebekken en ca. 4 minuten opkloppen in de hoogste versnelling.
Het soortelijk gewicht is ca. 280 g/l.
Verdeel/strijk het kapselbeslag over bakplaten van 60 x 40 cm, ca. 500 gram per bakplaat.
Bakken ca. 6-8 minuten op 225°C.
Laat dit voldoende afkoelen.

Maak sloffendeeg:
Zet van alle grondstoffen een stevig zetdeeg en laat dit eventueel rusten in de koelkast.
Maak een pil van het deeg en snij stukjes van ca. 10 gram af en leg deze onder in de siliconen bakvormen.
Bakken ca. 13 minuten op 180°C.

Maak passievruchtencrème:
Meng de passievruchtpuree met het water. Voeg hieraan de Credi Crème Patissière Authentique toe en klop dit goed door voor ca. 2 minuten.
Spatel de lobbig opgeklopte slagroom door de gele room massa.
Spuit hiermee ca. 20 gram op de afgekoelde sloffenbodempjes in de siliconen bakvormen.

Steek rondjes rolbeslag uit, passend bij de diameter van de bakvormen.
Leg een uitgestoken rondje rolbeslag er boven op de passievruchtcrème in de siliconen bakvormen.

Maak passievruchtenbavaroise:
Meng de Credi Fond Neutraal met de passievruchtenpuree en beide compounds en spatel dit door de lobbig opgeklopte slagroom.
Spuit ca. 30 gram bavaroise op het rondje rolbeslag in de bakvormen en sluit vervolgens af wederom met een rondje rolbeslag.
Trempeer dit rondje rolbeslag voldoende met Vanille Wodka.
Laat de gebakjes opstijven in de siliconen bakvormen in koeling of vriezer.

Maak meringue:
Kook de kristalsuiker met het water tot 120°C.
Doe het eiwit en de poedersuiker in een vetvrije machinebekken.
Zet de planeetmenger aan als de kokende suikermassa 118°C is.
Giet als de suikermassa 120°C is dit straalsgewijs bij de kloppende eiwitmassa en klop dit verder op tot een stevig schuim.

Los de gebakjes uit de siliconen bakvormen.
Werk de gebakjes af met de meringue, schroei dit met een gasbrander.
Decoreer verder naar eigen inzicht.