Search

Stokbrood (VITASON SPELT)

Bekijk het recept voor Stokbrood (VITASON SPELT)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • 2000 g - 20% Speltvlokken
  • 2000 g - 20% Speltmeel

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Weeg deegstukken af van 350 gram. Maak de deegstukken vast wat langer
  • Deegrust: ong. 25 minuten laten rusten
  • Maak de deegstukken lang, eventueel op artisanale wijze, en leg de deegstukken op een tapijt
  • Narijs: ong. 60 minuten in de rijskast op 30℃ en 80% vocht. Insnijden voordat de deegstukken de oven in gaan
  • Bakken: ong. 25 minuten op 230℃ met stoom. Laatste 5 minuten stoomkleppen open

Variatiemogelijkheden

Het vormen en langmaken kan op creatieve wijze bijvoorbeeld op de artisanale wijze met speltmeel

Delen