Stokbrood (VITASON SPELT)

Bekijk het recept voor Stokbrood (VITASON SPELT)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • 2000 g - 20% Speltvlokken
  • 2000 g - 20% Speltmeel

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Weeg deegstukken af van 350 gram. Maak de deegstukken vast wat langer
  • Deegrust: ong. 25 minuten laten rusten
  • Maak de deegstukken lang, eventueel op artisanale wijze, en leg de deegstukken op een tapijt
  • Narijs: ong. 60 minuten in de rijskast op 30℃ en 80% vocht. Insnijden voordat de deegstukken de oven in gaan
  • Bakken: ong. 25 minuten op 230℃ met stoom. Laatste 5 minuten stoomkleppen open

Variatiemogelijkheden

Het vormen en langmaken kan op creatieve wijze bijvoorbeeld op de artisanale wijze met speltmeel

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest