Search
Recept_BR_Steengemalen-Volkoren-Vloerbrood-basisreceptuur

Steengemalen Volkoren Vloerbrood (Basisreceptuur)

Dit is een recept voor Steengemalen Volkoren Vloerbrood (Basisreceptuur).

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen met 60% water tot een goed deeg, daarna het resterende water geleidelijk toevoegen en afkneden.
  • Deegtemperatuur: ca. 26°C
  • Bulkrijs: ca. 90 minuten, met een doorslag na ca. 45 minuten
  • Afwegen: ca. 600 gram en licht opbollen
  • Bolrijs: ca. 20 minuten
  • Opmaken naar wens en door het volkorenmeel rollen.
  • Narijs: ca. 40 minuten
  • Decoreren: net voor het bakken insnijden zoals gewenst.
  • Bakken: Ca. 35 minuten op 240°C, zakkend naar 225°C.

Delen