Maisbroodje Freeze

Bekijk het recept voor Maisbroodje Freeze

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • Maisgries

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Afwegen: Deegstukken afwegen van 1800-2000 gram
  • Bolrijs: ong. 10 minuten
  • Deegstukken alleen verdelen, niet opbollen. Vervolgens decoreren met maisgries en op diepvriesplaten leggen (eventueel met bakpapier)
  • Vries de deegstukken in. Werk steeds volgens het FIFO-principe
  • Ontdooien: deegstukken naar behoefte uit de diepvries halen en op gesmeerde bakplaten leggen
  • Narijs: Deegstukken voldoende laten ontdooien en daarna laten rijzen in de rijskast voor ong. 60-90 minuten op 30℃ en 80% vocht. De deegstukken moeten hetzelfde volume hebben als bij een normale rijs
  • Bakken: ong. 18 minuten op 240℃ met stoom. Laatste minuut de stoomkleppen open

Extra informatie

Deze broodjes zijn zeer geschikt om te vullen als broodje gezond of smos

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest