Maisbroodje Freeze
Bekijk het recept voor Maisbroodje Freeze
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 6000 g - 60% Bloem
 - 4000 g - 40% CREATIONS MAIZE
 - 100 g - 1% Proson Freeze
 - 300 g - 3% QS Croustillant
 - 500 g - 5% Gist
 - 170 g - 1.7% Zout
 - 5700 g - 57% Water ong.
 
Decoratie
- Maisgries
 
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
 - Deegtemperatuur: ong. 26℃
 - Afwegen: Deegstukken afwegen van 1800-2000 gram
 - Bolrijs: ong. 10 minuten
 - Deegstukken alleen verdelen, niet opbollen. Vervolgens decoreren met maisgries en op diepvriesplaten leggen (eventueel met bakpapier)
 - Vries de deegstukken in. Werk steeds volgens het FIFO-principe
 - Ontdooien: deegstukken naar behoefte uit de diepvries halen en op gesmeerde bakplaten leggen
 - Narijs: Deegstukken voldoende laten ontdooien en daarna laten rijzen in de rijskast voor ong. 60-90 minuten op 30℃ en 80% vocht. De deegstukken moeten hetzelfde volume hebben als bij een normale rijs
 - Bakken: ong. 18 minuten op 240℃ met stoom. Laatste minuut de stoomkleppen open