Karamel Buche
Karamel Buche op basis van Credi Kapsel/Biscuit en Credi Fond Neutral.
Stuks 4
Ingrediëntenlijst
Rolbeslag:
- 1000 g CREDI BISCUIT
- 1000 g Eieren
- 100 g Gehakte hazelnoten
Basis karamel:
- 500 g Kristalsuiker
- 125 g Glucose
- 100 g Water
- 375 g Slagroom (warm)
- 300 g Roomboter
- 150 g Melkchocolade
Karamel bavaroise:
- 400 g Basis karamel
- 200 g CREDI FOND NEUTRAL
- 200 g Lauwwarm water
- 200 g Gehakte hazelnoten
- 600 g Lobbig opgeslagen slagroom
Witte chocolade bavaroise:
- 300 g Witte chocolade
- 300 g Lauwwarm water
- 200 g CREDI FOND NEUTRAL
- 1000 g Lobbig opgeslagen slagroom
Recept werkwijze
- Maak rolbeslag: meng de grondstoffen in de laagste versnelling in de planeetmenger.
Klop de massa in ca. 5 minuten op in de hoogste versnelling.
Draai daarna ca. 1 minuut na in de laagste versnelling.
Verwerk het opgeslagen beslag tot rolbeslag en bestrooi met gehakte hazelnoten.
Uitkomst is 4 plakken van 60 x 40 cm met een dikte van ca. 4 mm, gewicht ca. 475 gram.
Bakken ca. 6 minuten op 225°C. - Maak basis karamel: doe suiker, glucose en water in een pan en karamelliseer.
Blus de gekarameliseerde massa met de slagroom en kook dit samen op tot 113°C.
Laat afkoelen tot ca. 70° en voeg dan de roomboter en de melkchocolade toe.
Emulgeer dit met de staafmixer en laat dit verder afkoelen. - Laat het rolbeslag voldoende afkoelen.
Neem 4 kleine halfronde Buche vormen en bekleed deze met rolbeslag van 60 x 10 cm.
Neem 4 grotere halfronde Buche vormen en bekleed deze ook met rolbeslag van 60 x 14 cm. - Maak karamel bavaroise: Meng de basis karamel* met het lauwwarme water en de Credi Fond Neutral.
Spatel dit samen met de gehakte hazelnoten door de lobbig opgeslagen slagroom.
Verdeel dit over de 4 beklede kleine halfronde Buche vormen en vries deze hierna in. - Maak witte chocolade bavaroise: smelt de witte chocolade en meng dit met het lauwwarme water en de Credi Fond Neutral.
Spatel dit door de lobbig opgeslagen slagroom.
Verdeel dit over de 4 beklede grote halfronde Buche vormen en druk hier de inhoud van de bevroren kleine Buche vormen in.
Vries dit geheel wederom in. - Los de grote Buche vormen en werk deze af naar eigen inzicht.