Paas Vlechtbroden
Paas Vlechtbroden op basis van Sonnet Brioche 30%
Ingrediëntenlijst
Paas Vlechtbroden:
- 7000 g – 70% Bloem (eiwitrijk)
 - 3000 g – 30% SONNET BRIOCHEMIX 30% RSPO-SG
 - 200 g – 2% Gist
 - 150 g – 1,5% Zout
 - 5000 g – 50% Water ca.
 
Afwerking:
- Getempeteerde chocolade
 - Gele souplesse
 
Recept werkwijze
Paas vlechtbroden:
- Kneed alle ingrediënten tot een soepel en goed afgekneed deeg.
 - Deegtemperatuur ca. 26°C.
 - Weeg direct de deegstukken af, voor een 6-vlecht van 400 g gebruik je 6 strengels van 66 g.
 - Vorm de deegstukjken tot puntjes en laat 5 minuten liggen.
 - Rol de puntjes langer tot strengels van ca. 30 cm.
 - Vlecht 6 strengels tot een 6-vlecht.
 - Strijk tweemaal met eistrijksel en zet daarna in de narijskast.
 - Narijs ca. 80 minuten.
 - Bakken ca. 25-30 minuten op 200°C.
 - Vries de vlechtbroden in om het aanbrengen van chocolade te vereenvoudigen.
 - Haal de onderkant van de vlechtbroden door de getempereerde chocolade en laat deze goed uitharden.
 - Werk de bovenzijde naar eigen inzicht af met bijvoorbeeld gele souplesse.