Brioche vlecht
Een gevlochten brioche brood op basis van Sonnet Briochemix 30%
Ingrediëntenlijst
- 8000 g – 80% Bloem
 - 2000 g – 20% SONNET BRIOCHEMIX 30%
 - 600 g – 6% Gist
 - 150 g – 1,5% Zout
 - 5000 g – 50% Water ong.
 
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Ongeveer 3 minuten in de eerste versnelling, daarna 8 minuten in de tweede versnelling.
 - Deegtemperatuur: ong. 26℃.
 - Deeg afwegen in stukken van 150g.
 - Opmaken tot lange strengels. Vervolgens vlechten tot vlechtbrood.
 - Narijs: ong. 70 min in de rijskast op 30℃ en 80% vocht.
 - Afwerken: Deegstukken afspuiten met ei.
 - Bakken: ong. 30 minuten op 215 graden℃ zonder stoom.
 - Eventueel na het bakken insmeren met gesmolten boter en decoreren met kristal suiker.