Weense Notenslof

Bekijk het recept voor Weense Notenslof

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 4000 g - 40% Rozijnen
  • 2000 g - 20% Cashewnoten
  • 1000 g - 10% Walnoten

Decoratie

  • 500 g - 5% Roggebloem

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Daarna de vulling er goed doorheen draaien.

Deegtemperatuur: ong. 26℃.

Afwegen: Deegstukken van 450 gram.

Bolrijs/Puntrijs: ong. 30 minuten.

Modelleren: Als vloerbrood.

Narijs: ong. 60 minuten.

Decoreren: Met Roggebloem.

Insnijden: 5x in de lengte insnijden.

Bakken: ong. 30 minuten bij 210℃ met iets stoom, milde vloer.

Extra informatie

Voor langere malsheid de noten laten wellen.