Vlaaien (CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE)

Bekijk het recept voor Vlaaien (CREDI LIMBURGSE VLAAI en CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 4200 g - 42% Fruit vulling naar eigen keuze

Recept werkwijze

Kneed alle grondstoffen tot een soepel en glad deeg

Deegtemperatuur: ong. 26 graden

Afwegen: Deegstukken van 275 gram (26 cm doorsnede vlaaipan) en opbollen

Bolrijs: ong. 30 minuten

Opkloppen: CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE ong. 5 minuten in de 3e versnelling opkloppen met het water

Uitrollen op stand 10-5 van de uitrolmachine, kwartslag draaien en vervolgens uitrollen tot 3-2

Vlaaipannen fonceren met deeg, laagje gele room aanbrengen en vruchtenvulling hierbovenop. Eventueel raster op de vlaai aanbrengen

Narijs: ong. 35 minuten

Bakken: ong. 25 minuten bij 220℃

Extra informatie

Door het hoge percentage vulling is het zoutpercentage op de droge stof beneden de 1,5%