Vijgen-notenbrood

Bekijk het recept voor Vijgen-notenbrood met VITASON DEENS ROGGE (100%) en SONPLUS INTEGRAAL.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 1000 g - 10% Gehakte noten
  • 1000 g - 10% Gedroogde en gehakte vijgen

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Direct de vulling door draaien.

Deegtemperatuur: ong. 27℃

Bulkrijs: ong.10 minuten

Afwegen: ong. 480 gram

Bolrijs: ong. 20 minuten

Modelleren: Opbollen of langwerpig opmaken, al naar gelang de gewenste vorm

Narijs: ong. 60 minuten

Decoreren: Bestrooien met roggebloem en insnijden.

Bakken: ong. 35 minuten bij 230℃

Extra informatie

Gevriesdroogde vijgenblokjes ca. 30 minuten laten wellen in handwarm water. Manueel gesneden vijgen even door de bloem mengen om het samenklonteren te vermijden.