Traditionele Fartons

Bekijk het recept voor Traditionele Fartons

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
  • 3500 g - 35% Eieren
  • 300 g - 3% PROSON WIT BOURGONDY RSPO-SG
  • 1000 g - 10% Suiker
  • 800 g - 8% Gist
  • 150 g - 1.5% Zout
  • 2000 g - 20% Water ca.
  • 2500 g - 25% Roomboter

Decoratie

  • Witte kandijsuiker

Recept werkwijze

Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Let op: de roomboter pas toevoegen als het deeg voor 75% is afgekneed

Afwegen: Ca. 750 gram afwegen (30 stuks) en opbollen

Bolrijs: ong. 15 minuten

Verdelen met verdeelopboller of stukjes van 25 gram Afwegen: 4

Rol in etappes lange strengels van 25 cm. lengte door de witte kandijsuiker rollen en op met bakpapier geprepareerde bakplaten leggen

Strijk de stengels met ei. Rol de stengels door de witte kristalsuiker K2 en leg ze op met bakpapier geprepareerde bakplaten

Narijs: ong. 90 minuten

Bakken: ong. 12 minuten op 180℃

Afwerken: Serveer de Fartons op een warme zomerdag met ijskoude amandelmelk