Royal Boerencake (Basisreceptuur)

Bekijk het recept voor Royal Boerencake (Basisreceptuur) met CREDI ROYAL CAKE.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

Roer de roomboter glad en smeuïg in de machinebekken met de vlindergarde. Voeg daarna de overige grondstoffen toe en ca. 5 minuten opkloppen in de eerste versnelling. Soortelijk gewicht is ca. 880-900 g/L

Afwegen: ca. 360 gram per cakeblik (20 x 9 x 7 cm) of ca. 810 gram per cakeblik (29 x 11 x 9 cm).
De bakaard van de Credi Royal Cake is royaal, hierdoor kan er ca. 10% minder gedoseerd worden in het blik.

Bakken: ca. 50 minuten op 170-180°C (360 gram) of ca. 70 minuten op 160-170°C (810 gram).

Voorrijs: ca. 30 minuten.

Opmaken in gewenste vorm. Leg de deegstukken op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten.

Narijs: ca. 70 minuten.

eventueel voor het bakken bestuiven met roggebloem en insnijden zoals gewenst.

Bakken: ca. 30-35 minuten bij 235°C met een beetje stoom.