Plaatkoek: slagroom-aardbei

Bekijk het recept voor Plaatkoek: slagroom-aardbei

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 4200 g - 100% Banketbakkersroom

Slagroom

  • Slagroom (gezoet)

Decoratie

  • Chocolade schaafsel
  • Aardbeien (vers)
  • Sinaasappelschil

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg

Deegtemperatuur: ong. 25℃

Voorrijs: Geef het deeg een voorslag van 20 minuten

Verwerken: Uitrollen tot een plak van 3mm en op een plaat van 60x 80 fonceren. Deegplak prikken en vullen met een laag banketbakkersroom (ong. 700 gram)

Narijs: ong. 30 minuten

Bakken: ong. 30 minuten bij een oventemperatuur van 210-220℃

Afwerken: Klop de slagroom op, meng hier wat geraspte sinaasappelschil door. Strijk de room uit over de plaatkoek. Leg de aardbeien erop en bestrooi deze eventueel met chocolade schaafsel.