Pain des Bois

Bekijk het recept voor Pain des Bois

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • 500 Roggebloem

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Deeg is wel iets slap.

Deegtemperatuur: ong. 26℃.

Bulkrijs: ong. 45 minuten afgedekt bij bakkerijtemperatuur. Een doorslagen geven zonder te ontgassen. Nog een keer 45 minuten afgedekt laten rijzen bij bakkerijtemperatuur.

Afwegen: Keer de bak, op een met voldoende bloem bestrooide bank om. Zo weinig mogelijk ontgassen. Voor vierkante broden afwegen op 400-450 gram. Afmeting brood ong. 12x12 cm.

Narijs: ong. 30 minuten in de bakkerij.

Decoreren: Voor het bakken decoreren met roggebloem en eventueel de bovenkant insnijden.

Bakken: Vloeroven: ong. 35-40 minuten bij 220℃ met stoom voor een lekkere stevige korst.