Mini Karamel Tulbandjes

Mini Karamel Tulbandjes op basis van Broer Karamelspijs.

Ingrediëntenlijst

Karamel cake beslag:

Crunchy bodem:

  • 100 g Melkchocolade
  • 100 g Amandelpaté
  • 50 g Feulitine (fijn)

Recept werkwijze

Maak Karamel cakebeslag:
Zorg dat alle grondstoffen op bakkerij temperatuur zijn.
Klop eerst de Broer Karamelspijs samen met de roomboter en amadelpaté op.
Meng ondertussen het cacaopoeder en het bakpoeder door de bloem.
Voeg vervolgens de eieren toe aan de opgeklopte massa.
Spatel als laatste het cacao-bakpoeder-bloem mengsel er door.

Spuit ca. 15 gram in mini-tulbandsiliconenmatjes en bak ca. 10 minuten op 170°C.
Laat de cakejes afkoelen in de siliconenmatjes voor een strakker resultaat.

Maak de crunchy bodem:
Meng als eerste de amandelpaté door de gesmolten melkchocolade en meng daarna de feulitine er door.
Strijk dit uit tot een dikte van ca. 3 mm. dikte en laat dit uitharden.

Steek met een steker die net zo groot is als een tulbandcakeje bodempjes uit en plak deze onder ieder tulbandcakeje.

Naar een idee van Edwin Prins.