Limburgse Vlaaien (Abrikoos)

Bekijk het recept voor Limburgse Vlaaien (Abrikoos) met PROSON LIMBURGSE VLAAI RSPO-SG.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling Abrikozenvlaai

  • 22500 g Abrikozenpulp
  • 5415 g Kristalsuiker
  • 900 g Koudbindmiddel ong.

Recept werkwijze

Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.

Deegtemperatuur: ca. 25°C.

Afwegen: Direct na het kneden afwegen. Ong. 300 gram voor een vlaaivorm ø van 28cm. Ong. 250 gram voor het raster of deksel. Ong. 350 gram voor rijstevlaaivorm van 28 cm ø met een hoge rand. Deegstukken opbollen

Voorrijs: ca. 40 minuten.

Opmaken: Uitrollen op stand 6-3-2 van de uitrolmachine. Pannen fonceren, rand iets aandrukken. Suiker en koudbindmiddel mengen, dan door de vruchten mengen. Vulling opbrengen (ong. 900 gram per vlaai). Raster of deksel aanbrengen

Narijs: ca. 20 minuten.

Bakken: Ong. 25 minuten bij een oventemperatuur van 220ºC