Limburgse Vlaai

Bekijk het recept voor Limburgse Vlaai op basis van PROSON LIMBURGSE VLAAI.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 28800 g Abrikozen vulling K&K

Recept werkwijze

Mix de ingredienten en kneed af tot een glad deeg.

Deegtemperatuur: ca. 27°C.

Afwegen (direct na het kneden): ca. 300 gram voor een vlaaivorm met een ø van 28 cm en ca. 250 gram voor het raster of deksel. Ca. 350 gram voor rijstevlaaivorm van 28 cm ø met een hoge rand. Deegstukken opbollen.

Bolrijs: ca. 30 minuten.

rand iets aandrukken en 900 gram vulling opbrengen. Raster of deksel aanbrengen.

Narijs: ca. 35 minuten.

Bakken: ca. 25 minuten bij een oventemperatuur van 220°C.

Opmaken: uitrollen op stand 10-5 van de uitrolmachine. Kwartslag draaien en vervolgens 3-2 pannen fonceren