Limburgse Rijstevlaai

Bekijk het recept voor Limburgse Rijstevlaai met CREME LIMBURGSE VLAAI.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 4000 g - 40% Crème Limburgse Vlaai
  • 10000 g - 100% Bloem
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 500 g - 5% Gist
  • 4400 g - 44% Water ong.

Vulling Rijstenvlaai

  • 27865 g Rijstepap (blik)
  • 1875 g Eidooiers (mengen door pap)
  • 1875 g Eiwitten
  • 4356 g Suiker (met eiwitten opslaan tot schuim)

Recept werkwijze

Draai van alle grondstoffen een goed, maar niet te glad, afgekneed deeg

Deegtemperatuur: ong. 25℃

Afwegen: Direct na het kneden afwegen. Ong. 300 gram voor een vlaaivorm ⌀¸ van 28cm. Ong. 250 gram voor het raster of deksel. Ong. 350 gram voor rijstevlaaivorm van 28 cm ⌀¸ met een hoge rand. Deegstukken opbollen

Bolrijs: ong. 30 minuten.

Uitrollen op de standen 6-3-2 van de uitrolmachine. Pannen fonceren, rand iets aandrukken en vulling opbrengen. Vulling: Rijstepap met schuim door elkaar spatelen. Per vlaai 1000 gram vulling opbrengen. Direct na het opbrengen van de vulling afbakken

Bakken: ong. 25 minuten bij een oventemperatuur van 210℃