Limburgse Kruimelvlaai

Bekijk het recept voor Limburgse Kruimelvlaai

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 400 g - 40% Credi Limburgse Vlaai
  • 10000 g - 100% Bloem
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 500 g - 5% Gist
  • 4400 g - 44% Water ong.

Vulling gele room

Recept Kruimels

  • 11190 g Bloem
  • 7283 g Boter
  • 6425 g Basterdsuiker
  • 277 g Citroensap

Recept werkwijze

Maak de gele room vulling. Maak vervolgens ook de kruimels. Meng eerst de boter, suiker en citroenrasp tot een homogene massa. Voeg de bloem toe en draai het geheel tot kruimels van de gewenste grootte.

Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed gekneed deeg.

Deegtemperatuur: ong. 25℃

Afwegen: Direct na het kneden afwegen. Ong. 300 gram voor een vlaaivorm ⌀¸ van 28cm. Ong. 250 gram voor het raster of deksel. Ong. 350 gram voor rijstevlaaivorm van 28 cm ⌀¸ met een hoge rand. Deegstukken opbollen

Bolrijs: ong. 30 minuten

Deegstukken rond uitrollen tot ca. 2 mm dikte en de vlaaipannen hiermee fonceren, rand iets aandrukken. Vulling opbrengen, ca. 600 gram geleroom en ca. 400 gram kruimels per vlaaipan. Overtollig deeg afrollen of afsnijden.

Narijs: ong. 20 minuten

Bakken: ong. 25 minuten bij een oventemperatuur van 220℃