Limburgse Abrikozenvlaaien

Bekijk het recept voor Limburgse Abrikozenvlaaien

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling Abrikozenvlaai

  • 22500 Abrikozenpulp
  • 5415 Castormelis
  • 900 Koudbindmiddel ong.

Recept werkwijze

Voorbereiden - Vulling: meng de suiker en het koudbindmiddel eerst, vervolgens dit mengsel toevoegen aan de vruchten. Goed mengen tot een goede verdeling is ontstaan.

Kneed alle grondstoffen tot een glad en soepel gekneed deeg

Deegtemperatuur: ca. 25°C.

Afwegen (direct na het kneden): ca. 300 gram voor een vlaaivorm ø van 28 cm. en ca. 250 gram voor het raster of deksel. Deegstukken opbollen.

Voorrijs: ca. 30 minuten.

Deegstukken rond uitrollen tot ca. 2 mm. dikte en hiermee de vlaaipannen fonceren, rand iets aandrukken. Vulling opbrengen, ca. 900 gram vulling per vlaaipan. Raster of deksel aanbrengen. Overtollig deeg afrollen of afsnijden.

Narijs: ca. 20 minuten.

Bakken: ca. 25 minuten bij 220°C.

Extra informatie

Naast de vermeldde recepten zijn er nog vele mogelijkheden voor het bakken van Limburgse vlaaien. In de warme zomermaanden is dit een feestelijke traktatie.