La Ficelle

Bekijk het recept voor La Ficelle met PROSON KROKANT MALT RSPO-SG en SONEXTRA ZUURDESEMPOEDER RSPO-SG.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg ( 4 minuten 1e versnelling, 6 minuten 2e versnelling)

Deegtemperatuur: ong. 22 à 24 ℃

Bulkrijs: ong. 12 uur bij 2 tot 4 ℃

Afwegen: ong. 175 gram

Modelleren: Kort en luchtig oppunten

Puntrijs: ong. 15 minuten

Modelleren tot een Ficelle (dun stokbrood) van ca 45 cm lang. Kan eventueel ook via de stokkenmachine

Narijs: ong. 40 tot 60 minuten tussen kleedjes bij 28 ℃ en RV 80%. Voor het bakken snijden

Bakken: ong. 17 minuten bij 240 ℃ met iets stoom op de ovenvloer

Extra informatie

Dit stokbrood heeft veel korst en weinig kruim.