Kriekentaart met Streuzel

Deze Kriekentaart is gemaakt met CREDI CR CAKE VANILLA RSPO-SG. Dit is een cakemix in poedervorm en is verkrijgbaar in twee heerlijke smaakvarianten: vanille en chocolade (CREDI CAKE CHOCO EXTRA DARK). Hiermee maakt u de heerlijkste smeuïge vanille of chocolade producten of een lekkere mix van beide smaken.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Streuzel

  • 100 g Broyage 50/50
  • 100 g Suiker
  • 400 g Bloem
  • 200 g Boter

Crème Patissière

Ingedikte krieken

  • 200 g Ingedikte krieken

Vetdeeg

  • 500 g Boter
  • 500 g Bloemsuiker
  • 1000 g Bloem
  • 200 g Ei

Recept werkwijze

Voorbereiden - Vetdeeg aanmaken: Meng alle grondstoffen kort tot men een deeg bekomt

Voorbereiden - Streuzel aanmaken: meng alle grondstoffen tot een kruimelige streuzel

Voorbereiden - Crème Patissière aanmaken: meng de CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE en het water en klop het mengsel 4 minuten

Voorbereiden: Cakebeslag maken: meng alle grondstoffen tot een glad en soepel beslag. Ong. 2 minuten in de eerste versnelling, vervolgens ong. 3 minuten in de tweede versnelling

Leg een bodem vetdeeg van 2 mm dik in een houten ring met papier. De vorm voor de helft vullen met een mengsel van 2/3 van het cakebeslag en 1/3 van de Crème Pâtissière.

Decoreren: Beleg het beslag vervolgens met ingedikte krieken en bestrooi rijkelijk met streuzel

Bakken: ong. 35 ⌀  40 minuten bij 180℃