Krentenbollen (LIQUISON SANDWICH ARTISANAAL)

Bekijk het recept voor Krentenbollen

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem
  • 1500 g - 15% LIQUISON SANDWICH ARTISANAAL
  • 700 g - 7% Gist
  • 500 g - 5% Suiker
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 5000 g - 50% Water ong.

Vulling

  • 4000 Rozijnen

Recept werkwijze

Week de rozijnen in water en laat ze daarna uitlekken

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg

Deegtemperatuur: ong. 26℃

Meng de rozijnen rustig door het deeg

Bulkrijs: ong. 15 minuten

Afwegen: Deegstukken afwegen van ongeveer 1600 gram

Bolrijs: ong. 15 minuten

opbollen en op bakplaten leggen

Narijs: ong. 80 minuten op 30℃ en 85% vocht

Instrijken met doreerei

Bakken: ong. 8 minuten op 220℃

Modelleren: deegstukken verdelen