Bekijk het recept voor Koffiekoeken – Fruit flap op basis van PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG.
Kneed van alle grondstoffen een goed deeg
Deegtemperatuur: 22℃
Afwegen: 3500 gram
Uitrollen: Op 6 mm en boter invouwen. Voor een rustige bakkende koek 3x ½ Franse toer. Voor een royaal bakkende koek 2x ½ Hollandse toer
Deegrust: 10 minuten in koeling
Verwerken: Uitrollen op 2¼ en bandbreedte. Vierkantjes snijden van 12cm x12cm. Fruitvulling in het midden van vierkantje aanbrengen. Als appelflap dicht vouwen. Strijken met ei
Afwegen: Gewicht van een Belgische Koffiekoek is gemiddeld 120 gram
Narijs: ong. 60 minuten
Bakken: ong. 15 minuten op 230℃ met stoom
Afwerken met fondant
Probeer ook eens te decoreren met poedersuiker, afdekgelei of chocolade