Knoflookbrood

Bekijk het recept voor Knoflookbrood

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 400 g - 4% Gist
  • 300 g - 3% SONPLUS KROKANT SUPER
  • 200 g - 2% Olijfolie
  • 150 g - 1.5% Verse knoflook
  • 100 g - 1% Peterselie
  • 5800 g - 58% Water ong.

Recept werkwijze

Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.

Deegtemperatuur: ca. 27°C.

Afwegen: deegstukken van ca. 300 gram en opbollen.

Voorrijs: ca. 20 minuten.

Deegstukken opnieuw opbollen en op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen.

Narijs: ca. 60 minuten.

Voor het bakken regelmatig insnijden (zie foto).

Bakken: ca. 25 minuten bij 230-240°C met stoom.