Gevulde brioche bolletjes

Bekijk het recept voor Gevulde brioche bolletjes

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 700 g - 70% Bloem
  • 300 g - 30% SONNET BRIOCHEMIX 30% RSPO-SG
  • 60 g - 6% Gist
  • 100 g - 10% Suiker
  • 15 g - 1.5% Zout
  • 200 g - 20% Eieren
  • 300 g - 30% Water ong.

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Ong. 3 minuten in de eerste versnelling, daarna 8 minuten in de tweede versnelling

Deegtemperatuur: ong. 26℃

Het deegstukken van 1500 gram plus 250 gram (gedroogde) cranberries of (kleine) chocodrops afwegen en voorzichtig mengen

Deegrust: Laat de deegstukken even loskomen. Daarna verdelen, opbollen en de deegstukken op bakplaten of in brioche vormen leggen

Narijs: In de rijskast op 30℃ en 80% vocht

Afwerken: Deegstukken afspuiten met doreerei

Bakken: ong. 8-10 minuten op 240-250℃ zonder stoom

Extra informatie

De deegstukken kunnen in allerlei kleine of grote vormen gelegd worden

Variatiemogelijkheden

De deegstukken kunnen met of zonder vulling gemaakt worden. U kunt ook andere vullingen gebruiken