Focaccia met Zoete Aardappels

Focaccia met Zoete Aardappels op basis van Sonplus Wit en QS Croustillant.

Stuks
75

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

  • 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
  • 3000 g - 30% Zoete aardappels (gebakken en afgekoeld)
  • 200 g - 2% SONPLUS WIT ‘S’
  • 200 g - 2% Gist
  • 200 g - 2% QS CROUSTILLANT
  • 180 g - 1,8% Zout
  • 400 g - 4% Olijfolie
  • 6500 g - 65% Water ca.

Topping:

  • 3200 g - 32% Zuurkool
  • 1600 g - 16% Mosterd
  • 1600 g - 16% Crème Fraîche
  • 1600 g - 16% Spekreepjes

Afwerking:

  • Geraspte jong belegen kaas

Recept werkwijze

Was de zoete aardappels. Schillen en in blokjes snijden.
Op smaak brengen met zout, peper en olijfolie.
Garen / bakken in de oven.
Hierna laten afkoelen.

Prepareer voldoende taartpannen Ø 17 cm.
Smeer deze in met olijfolie.

Kneed alle grondstoffen, inclusief de afgekoelde zoete aardappels, tot een soepel en goed afgekneed deeg.

Deegtemperatuur ca. 26°C.

Weeg deegstukken af van 275 g, niet bewerken en in de geprepareerde taartpannen leggen.

Eerste voorrijs 20 minuten.

Deegstukken iets uitdrukken in de taartpannen en hierna een tweede voorrijs van ca. 20 minuten.

Deegstukken verder uitdrukken over de gehele bodem van de taartpannen en hierna een derde narijs van ca. 20 minuten.

Meng de mosterd met de Crème Fraîche en verdeel dit gelijkmatig en egaal over de deegstukken.

Verdeel de uitgelekte zuurkool gelijkmatig over de besmeerde deegstukken, verdeel daar weer bovenop de spekreepjes.

Decoreer als laatste met de geraspte jong belegen kaas.

Narijs ca. 20 minuten.

Bakken ca. 20 minuten op 220°C.

Tip:

Ook smakelijk met stukjes rookworst. Dit maakt de focaccia lekker winters.