Donker Meergranen Rozijnenbrood

Deze smakelijke Donker Meergranen Rozijnenbol maakt u met de broodmix VITASON DONKER MEERGRANEN (50%). Alle VitaSon broodmixen zijn afgestemd op de meest recente eisen en behoeften van de consument. Kijk voor meer informatie op de VitaSon pagina.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 6000 g - 60% Rozijnen

Decoratie

  • Half uitgezeefd volkorenmeel

Recept werkwijze

Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na het kneden de vulling doordraaien

Deegtemperatuur: ong. 26℃

Afwegen: ong. 600 gram en opbollen

Bolrijs: ong. 30 minuten

Modelleren: deegstukken nogmaals opbollen en de sluitingen door half uitgezeefde volkorenmeel rollen. Vervolgens met de sluiting naar beneden in rijsmandjes of tussen deegkleedjes leggen

Narijs: ong. 45 minuten

Modelleren: Leg bakpapier op de inschietapparaten, draai de deegstukken om zodat de sluitingen boven liggen en leg deze bovenop het bakpapier. Op papier op de vloer van de oven bakken

Bakken: Inschieten op 230℃ en ong. 30 minuten bakken op 210℃ met stoom