Dinkel Brood

Dinkel Brood: een traditioneel Duits Rogge Speltbrood op basis van VITASON DINKEL (50%)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 5000 g - 50% Volkorenmeel
  • 5000 g - 50% VITASON DINKEL (50%)
  • 220 g - 2.2% Gist
  • 6200 g - 62% Water ong.

Recept werkwijze

Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg

Deegtemperatuur: ong. 26℃

Afwegen: ong. 500 gram afwegen voor vierkante bakvormen van 15 x 15 cm. en opbollen

Bolrijs: ong. 45 minuten

Modelleren: Nogmaals opbollen en voor decoratie meteen door tarwevolkorenmeel rollen zonder het deeg eerst nat te maken

Narijs: ong. 75 minuten

Snijd vanuit het midden een bocht naar elke hoek (zie afbeelding)

Bakken: ong. 35 minuten op 230℃