Cronut Naturel

Nieuwe trend uit Amerika: de Cronut. Dit gefrituurde product is een combinatie van een donut en een croissant, gevuld met room. Op dit moment een veelbesproken product in de media met vele positieve reacties van de bakkers én hun klanten.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
  • 500 g - 5% Gist
  • 200 g - 2% PROSON KROKANT MALT RSPO-SG
  • 150 g - 1.5% Zout
  • 5500 g - 55% Water (ijskoud) ong.

Toeren

  • 6760 g - 40% Toerboter op bakkerijtemperatuur

Recept werkwijze

Kneed alle grondstoffen tot een niet al te ver afgekneed deeg

Deegtemperatuur: Zo koud mogelijk

Deegrust: ong. 10 minuten in koeling

Toeren: Het deeg uitrollen en de boter verdelen over de helft van de deegplak. Hierna de andere helft er overheen vouwen en daarna tweemaal in drieën toeren (2 x 3)

Deegrust: ong. 10 minuten in koeling

Toeren: Eén maal in drieën (1 x 3)

Modelleren: Uitrollen tot een deegplak van 6 millimeter dikte. Vervolgens met een donutsteker uitsteken

Narijs: ong. 30 minuten bij ong. 30℃

Bakken: ong. 9 minuten in olie van 180℃

Afwerken: Vullen met een vulling naar eigen keuze, bijvoorbeeld een crème