Croissants au beurre

Met PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG bakt u overheerlijke verse croissants.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Door toeren

  • 6000-6500 60g - 60-65% Toer boter (plastisch)

Recept werkwijze

Meng alle grondstoffen (behalve de boter) goed door elkaar tot een basis toerdeeg.

Deegtemperatuur: ong. 22℃.

Deegrust: ong. 30 minuten in de koeling.

Uitrollen: Op 6 mm.

Toeren: Boter (60 a 65 % van de bloem of 35 a 45 % van het deeggewicht) invouwen. 1 halve Hollandse toer en 1 halve Franse toeren.

Deegrust: ong. 30 minuten in de koeling.

Modelleren: Uitrollen op ong. 2 mm. Snij driehoeken (12x24x24 cm). Vervolgens oprollen tot een croissant.

Narijs: ong. 60 minuten bij 28℃.

Bakken: ong. 15 - 20 minuten bij 230℃, met stoom.