CREDI ROYAL CAKE (Basisreceptuur)

Bekijk het recept voor CREDI ROYAL CAKE (Basisreceptuur)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

Roer de roomboter glad en smeuïg in de machinebekken met de vlindergarde. Voeg daarna de overige grondstoffen toe en ong. 5 minuten opkloppen in de eerste versnelling. Soortelijk gewict is ong. 880-900 g/L

Afwegen: ong. Ong. 360 gram per cakeblik (20 x 9 x 7 cm) of Ong. 810 gram per cakeblik (29 x 11 x 9 cm) (De bakaard van de Credi Royal Cake is royaal, hierdoor kan er ca. 10% minder gedoseerd worden in het blik)

Bakken: Ong. 50 minuten op 170-180°C (360 gram) of Ong. 70 minuten op 160-170°C (810 gram)

Variatiemogelijkheden

Er kan extra smaak toegevoegd worden, bijvoorbeeld citroenrasp toe voor een vefrissende 'bite'

Extra informatie

De boter kan geheel of gedeeltelijk vervangen worden door margarine.