Cougnous met suiker

Maak smaakvolle broodvariaties zoals Cougnous met suiker. Lekker voor de feestdagen en in het najaar. Cougnous met suiker worden gemaakt met PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG en suikerparels. De Cougnous kunnen ook zonder suiker of met rozijnen gemaakt worden.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 4000 g - 40% Suiker P3 of P4

Decoratie

  • Doreerei

Recept werkwijze

Weeg alle ingrediënten af en doe deze in de deegkuip, behalve de suikerparels P3 of P4

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg

Vulling: Meng de suikerparels rustig door het deeg

Weeg de deegstukken op het gewenste gewicht, bijvoorbeeld van 150 gram tot 350 gram

Deegrust: Maak de deegstukken vast wat langer en laat ze 10 minuten rusten

Maak de deegstukken op de gewenste lengte. Rol vervolgens met beide handen twee hoofden. Leg de deegstukken daarna op bakplaten met bakpapier

Narijs: ong. 80 minuten laten rijzen op 30℃ en 80% vocht

Afwerken: Spuit de deegstukken met doreerei voordat deze de oven in gaan

Bakken: ong. 10 minuten op 240℃

Extra informatie

De cougnous worden van oorsprong met suikerparels gemaakt. De parelsuiker dikte varieert naargelang de grootte van de deegstukken. Meng indien gewenst rozijnen door het deeg. De cougnous kunnen ook zonder suikerparels gemaakt worden