Chocolade Frangipane met Mango

Chocolade Frangipane met Mango op basis van Broer Amandelspijs en Broer Amandel Bitterkoekjesspijs.

Ingrediëntenlijst

Harde Wenerdeeg:

  • 500 g Roomboter
  • 250 g Gele Basterdsuiker
  • 5 g Zout
  • 3 g Vanille
  • 50 g Eieren
  • 1750 g Bloem

Chocolade Frangipane:

  • 400 g Broer Amandelspijs 1:1
  • 160 g Pure chocolade (70%)
  • 50 g Roomboter
  • 3 g Zout
  • 60 g Eiwit
  • 24 g Bloem (eiwitrijk)

Mango Ganache:

Recept werkwijze

Maak Harde Wenerdeeg:
Meng roomboter, gele basterdsuiker, zout en vanille tot een homogene massa.
Meng hier het ei doorheen en voeg als laatste de bloem toe.
Laat het deeg een nacht rusten in de koeling.

Maak Harde Wenerbakjes:
Draai het deeg de volgende dag door en rol het uit op een dikte van 2,5 mm dikte en fonceer hier de bakvormen mee.

Maak Chocolade Frangipane:
Meng Broer Amandelspijs met gesmolten pure chocolade, roomboter en zout.
Voeg het eiwit en de bloem toe en draai dit tot een gladde massa.

Spuit de Chocolade Frangipane in de Harde Wenerbakjes en bak dit in ca. 16 minuten op 170°C.

Maak Mango Ganache:
Meng Broer Amandel Bitterkoekjesspijs met slagroom en mango puree tot een gladde massa en breng dit aan de kook.
Als het geheel kookt op de witte chocolade gieten en goed mengen (eventueel met staafmixer).
Laat het geheel afkoelen tot ca. 30°C en los dan de roomboter erin op.

Laat de Chocolade Frangipanebakjes voldoende afkoelen en spuit ca 8 gram Mango Ganache op ieder bakje.
Werk verder af naar eigen inzicht.

Naar een idee van Edwin Prins.