Bruinbrood Belgisch proces

Bekijk het recept voor Bruinbrood Belgisch proces

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 5000 g - 50% Bloem
  • 5000 g - 50% Volkorenmeel
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 200 g - 2% Gist
  • 300 g - 3% PROSON BRUIN PRESTIGE RSPO-SG
  • 5800 g - 58% Water ong.

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg

Deegtemperatuur: ong. 24℃

Afwegen: ong. 910 gram

Bolrijs/Puntrijs: ong. 20 minuten en langsteken

Narijs: ong. 80 minuten

Bakken: ong. 40-45 minuten bij 230℃ met stoom

Extra informatie

PROSON BRUIN PRESTIGE RSPO-SG laat zich uitstekend combineren met PROSON WIT BOURGONDY RSPO-SG of PROSON WIT ROYAL RSPO-SG. Met verschillende receptverhoudingen (2:1 of 1:2) kunt u broodkenmerken zoals smaak en kruimkleur naar eigen inzicht sturen.