Bruin vloerbrood met FermenSon

Lekker bruin vloerbrood met een natuurlijke smaak op basis van FermenSon Prestige. FermenSon is hét gebruiksklare voordeeg waarmee jij als bakker op authentieke wijze brood bereidt! Op het etiket van het gebakken brood mag FermenSon gedeclareerd worden als ‘voordeeg’ (tarwe).

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 6000 g - 60% Bloem
  • 4000 g - 40% Volkoren bloem
  • 200 g - 2% Gist
  • 200 g - 2% FERMENSON PRESTIGE
  • 150 g - 1.5% Zout
  • 5400 g - 54% Water ong.

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg

Deegtemperatuur: Ong. 26°C

Deegstukken afwegen van 920 gram voor grote broden of 450 gram voor kleine broden en opbollen

Bolrijs: Ong. 30 minuten laten rusten

Opmaken naar wens, lang of rond, en in vormen plaatsen

Narijs: Ong. 70 minuten op 29°C en 85% vocht

Bakken: Ong. 45 minuten op 240°-210°C met stoom voor grote broden en ong. 35 minuten voor kleine broden