Brioche Winstons

Brioche Winstons op basis van Sonnet Brioche 30%, Credi Sloffenmix en Broer Amandelspijs KK Grof.

Stuks
20

Ingrediëntenlijst

Brioche deeg:

Sloffendeeg:

Vulling:

Recept werkwijze

Prepareer de benodigde taartpannen Ø 17 cm.

Maak Sloffendeeg: meng alle grondstoffen tot een deeg.

Rol het sloffendeeg uit op 6 mm. dikte en steek plakken uit met een bavaroisering Ø 17 cm.
Leg deze plakken in de geprepareerde taartpannen zodat ze de bodem geheel bedekken.

Maak de vulling aan, meng alle grondstoffen tot een egale massa is ontstaan.

Spuit spiraalsgewijs ca. 145 gram vulling op iedere plak sloffendeeg, laat hierbij de buitenrand vrij.

Maak briochedeeg: draai van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg.
Kneden totdat het deeg loslaat van de deegkuip, dan meteen stoppen.
Ca. 3 minuten in de 1e versnelling en ca. 7 minuten in de 2e versnelling.

Deegtemperatuur ca. 27°C.

Weeg deegstukken af van ca. 2100 gram (30 stuks) en opbollen.

Bolrijs ca. 5 minuten.

Verdelen en opbollen. Bolletjes onder plastic laten rusten.

Rol iedere keer 6 bolletjes tot pillen en maak hiervan een Winstonvlecht.

Leg de Winstonvlechten op de sloffenbodems met spijsvulling.
Afstrijken met half ei/half water mengsel.

Narijs ca. 60 minuten.

Bakken ca. 30 minuten op 220°C. Na inschieten terugzetten naar 200°C.

Tip:

Vervang de stukjes peer door appel en voeg eventueel kaneel toe aan de amandelspijs.