Belse Bollen / Grootmoeders Bol

Bekijk het recept voor Belse Bollen / Grootmoeders Bol

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 9500 g - 95% Bloem
  • 500 g - 5% Roggebloem
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 500 g - 5% Gist
  • 300 g - 3% SONPLUS KROKANT SUPER
  • 100 g - 1% Suiker
  • 5400 g - 54% Water ong.

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.

Deegtemperatuur: ong. 26℃.

Kuiprijs: ong. 15 minuten.

Afwegen: ong. 450 gram.

Bolrijs: Eerst bolrijs 15 minuten, tweede bolrijs 15 minuten. Glad opbollen en in de roggebloem drukken.

Narijs: Op inschietapparaat, ong. 60 minuten.

Bakken: Kruislings insnijden en in ong. 30 minuten op 220℃ met iets stoom afbakken. De laatste 10 minuten schuif open.