Belgische Cake

Bekijk het recept voor cake op basis van CREDI ROYAL CAKE. Deze cakemix heeft een romige vanillesmaak met vleugje citroen en geeft een romige gele kruimkleur.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

Weeg alle ingrediënten klaar. Maak de boter eventueel mals. Alle ingrediënten op kamertemperatuur

Smeer de nodige cakevormen met Goldwax Spray

Meng alle grondstoffen met de vlindergarde tot een glad beslag. Ca. 5 minuten in eerste versnelling en 2 minuten in tweede versnelling. Soortelijk gewicht 900 gr./liter

Vul de cakevormen vb 350 gr voor een vorm van 20x10x5 cm.

Bakken: Net voor het inovenen met de achterkant van een deegsteker, in olie gedrenkt, in het midden van de cake licht indrukken. Ca. 25 minuten bakken bij 200°C/180°C, daarna op 180°C/180°C gedurende ca. 15 minuten

Variatiemogelijkheden

De cake kan ook een vulling dragen zoals chocodrops of rozijnen.