Appeltjesbrood

Bekijk het recept voor Appeltjesbrood met SONNETMIX INVERNO (0,66) RSPO-SG.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 3000 g - 30% Appelstukjes (gedroogd)
  • 2500 g - 25% Parelsuiker P2
  • 2500 g - 25% Rozijnen

Decoratie

  • 500 g - 5% Amandelschaafsel of -splits

Recept werkwijze

Voorweken - De gedroogde appelstukjes in eigen gewicht aan water laten weken.

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Direct de vulling voorzichtig doordraaien.

Deegtemperatuur: ong. 26℃.

Afwegen: ong. 450 gram.

Bolrijs: ong. 15 minuten.

Opbollen en decoreren met amandelschaafsel of -splits. Hierna in ronde bakvorm (ca 20 cm ⌀˜) of bakring plaatsen

Narijs: ong. 40-50 minuten

Bakken: ong. 40 -45 minuten bij 200℃