Search

Appelroosje

Bekijk het recept voor Appelroosje

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 2500 g - 100% Bloem
  • 50 g - 2% Zout
  • 250 g - 10% Vetstof
  • 1250 g - 50% Water ong.
  • 2000 g - 80% Toervetstof

Vulling

Recept werkwijze

  • Voorbereiden - Maak de dag voordien bladerdeeg met 4 toeren van 4.
  • Voorbereiden - Ongeschilde appels in 4 snijden en van klokhuis ontdoen. Deze in schijfjes snijden en blancheren in 1 liter water en 500 gram suiker. Vervolgens laten schrikken onder koud water.
  • Opmaken: Rol een stuk bladerdeeg uit op 2 mm dikte en snij het in stukken van 5 cm breed en ongeveer 50 cm lang. Leg de schijfjes appel erop maar zorg er voor dat ze er bovenaan een beetje uitsteken. Breng op de rest van het bladerdeeg een vulling aan. Kies CREDI CR CAKE VANILLA, CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE of frangipane als vulling. Vouw het bladerdeeg 1 cm in en rol de strook op. Leg de appelroosjes op bakplaten met papier.
  • Bakken: ong. 35 minuten op 200°-180℃.

Variatiemogelijkheden

Als vulling kunt u kiezen voor CREDI CR CAKE VANILLA, CREDI CREME AUTHENTIQUE of Frangipane.

Delen